2013-02-10

Everglades och snappy

Igår var en händelserik dag. Vi fick besök av Koffe och Eriks amerikanske vän Doug som bor i Dallas, han kom hit och ska hälsa på några dagar. Vi bestämde oss därför för att åka till everglades och titta på alligatorer. Sagt och gjort, så vi packade in oss i bilen och körde.
Väl framme så var det första vi såg en litet alligator som låg och solade precis vid ingången, han bara låg där som en docka, men han var levande, oh yes!
Turen bestod av en airboat tur genom everglades, det var riktigt cool, dom gick ganska fort och det kändes som om man sladdade runt med bil på is imellanåt :)
Vi fick lära oss skillnaden mellan alligatorer och krokodiler och fick veta att i everglades finns det tre olika sorters vatten: färskvatten, saltvatten och bräckt vatten. Alligatorerna bor i färskvatten och krokodilerna i saltvatten och sen är everglades det enda stället i världen där dom lever tillsammans i det bräckta vattnet.
I slutet av turen fick man sen träffa en djurskötare som visade alligatorernas käkreflexer som gör att dom kan äta när dom sover och sen plockade han fram lilla snappy, som var en bebis alligator som var 2 år. Han var sååå liten och söt. Honom fick man sen hålla om man ville och det gjorde vi alla 6. Han var mjuk och ganska varm och inte alls som föreställt sig en alligator. Men den hårda huden kommer väl sen...
Sen fick man gå runt i parken och titta och där låg det en stor alligator lös på gräset som man kunde gå fram till (det gjorde vi ju så klart inte, men när iallafall)

På kvällen åt vi på en restaurang dom Doug rekommenderade, som även Erik och Koffe hade ätit på i Thailand, det var ett brasilianskt ställe som hette Texas de brazil där dom serverade all you can eat buffé. Det gick runt med en massa olika kött på svärd som dom kom runt och frågade om man vill ha och det var verkligen det godaste köttet jag någonsin smakat! Pappa och Fredrik: ni hade varit i himmelriket här! :D

Idag ska vi se om vi får tag på basketbiljetter men först ska vi åka och kolla in little Havanna, som är en stadsdel i Miami som har den största befolkningen av kubaner utanför Cuba.

Puss och kram!



















2 kommentarer:

  1. Mamma i Höganäs.söndag, februari 10, 2013

    OJOJ så nära. Forsatt trevlig tur.Men gå inte närmare ha ha.

    SvaraRadera
  2. Åsso har Erik hunnit bli morbror igen!
    Kille 4 kg 52 cm
    Pappa Rune

    SvaraRadera