2011-10-02

Vi är här!

Nu är vi äntligen här. och jag säger äntligen för det var lite turer innan vi kom fram.. men vi börjar från början, häng med!

Klockan ringer 04.45, långsamt vaknar jag till liv, växlar några korta ord till mina medresenärer och gör oss i ordning. 05.30 ringer telefonen, det är limon (ja, eller pappas cheva) som är här. Ner för alla trapporna med våra 17kg väskor och in med dom i bilen och sen är vi iväg. Dimmigt till tusen gör att vi missar avfarten till Malmö och får köra en sightseeing tur till Hyllinge och tillbaka, men sen gick resten av turen ner till kastrup bra, förutom dimman då alltså :)
På plats i köpenhamn flöt allt på jättebra och vi hann med båge frukost och parfymshopping innan det var dags att boarda planet. Sen var det 9 timmars flygtur som väntade oss. Eller så var tanken iallafall... Tyvärr hade vi tuff motvind och tvingades landa ca en timme från NYC, på en flygplats som hette Stewart som vi misstänkte var nån liten militärflygplats, för att tanka för att sen ta oss den sista biten till New York. Nåja, 1½h försent landar vi på Newark och tar oss igenom boardercontrol och får ut våra väskor. Letar upp airtrain som vi läst ska ta oss till Penn Station på Manhattan. Efter 3 byten på tågen kommer vi äntligen fram till station. Upp med väskorna för alla trapporna, ut vid korsningen 33th st/8th ave och försöka få tag i en taxi, men det är fruktansvärt lång kö så efter ett samtal med en trevlig NY-bo bestämde vi oss för att gå de 15 kvarteren upp till hotellet. Sagt och gjort, vi drog iväg med våra väskor i regnet och kom fram till hotellet efter ca 15min (vilket antagligen var snabbare än att ta en taxi, för trafiken är CRAZY i denna staden.) In på hotellet, en snäll man tar hand om våra väskor och vi åker upp till vår lilla suite på 14 våningen. Ett ganska litet rum, men fräscht och fint i övrigt och sköna sängar så vi är nöjda.
Efter en dusch ger vi oss ut på en liten promenad bort till times square för att hitta någonting att äta, men trötta som vi är så blir det en snabb runda runt, hitta ett pizza hak och sen tillbaka till hotellet. Och där är vi nu.
Klockan är 04.37 och vi är klarvakna. Men men, internet funkar bara vid dörren så här sitter jag nu och uppdaterar er på vår första dag (kväll) i NY. Idag ska vi sätta oss på en buss som ska ta oss till woodsbury outlets, som är en outletby med ca 220 butiker ca. 1½h utanför new york.

Men mer om det ikväll, nu ska jag slänga mig i sängen hos Chrille en stund till och invänta frukosten som börjar kl 7.00.

Vi hörs!
Puss o kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar